10 decembrie 2010

Cultul Iresponsabilităţii (2)

Nu în zadar societatea constituie cea mai mare sectă din câte există. Sunt aici nişte criterii după care poate  fi catalogată o adunătură drept sectă:
1) Să aibă lider puternic, investit divin. Avem şi noi politicienii noştrii, aleşi să ne conducă şi care deţin puterea. Nu doar că ne conduc , însă nu dau socoteală nimănui pentru asta. Au promis ceva în campania electorală, au fost aleşi, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Păi în mod normal ar trebui să poată fi destituiţi imediat fără moţiuni de cenzură în care să se susţină reciproc. E ca un contract, nu l-ai respectat mergi în tribunal, dai socoteală şi plăteşti despăgubiri părţii afectate. Dar nu, liderii politici nu au responsabilităţi ... ei doar ne conduc şi sectanţii îi votează, fără a avea nici o garanţie.
2) Să aibă revelaţii şi doctrine: păi avem şi noi , avem seturi de legi, reguli morale, obiceiul pământului, avem şi religii. Tacâmul e complet. Cu doctrinele stăm foarte bine: comunism, capitalism ..... Cu cât dresezi sectanţii să creadă că se poate nimic în afara doctrinei oficiale, cu atât mai bine , nici prin vis să nu le treacă altfel.
3) Nici nu ai deschis bine ochii, că religia te ia cu japca şi te înregimentează. După care vine şcoala şi te transformă într-un zombi, după chipul şi asemănarea sectanţilor. Păi bine finisăm liceul, după 12 ani şi ne trezim cu 2 mâini stângi, şcolile astea n-au nici o legătură cu realitatea , cu lumea reală .... o să atârni prin lume cu diploma de gât şi muritor de foame , neştiind să faci nimic.Adevărata lecţie pe care dresorii de minţi umane ne învaţă în şcoală este docilitatea, supunerea faţă de reguli făcute de alţii pentru tine. Nici măcar valorile moderne liberale nu mai ajută. Deci ţi se spune  că nu ţi-ai atins scopul în loc să ţi să spună că eşti prost: 12 ani e prea mult timp în care înveţi puţine lucruri. Desigur mai scapă câte unul cu minte întreagă şi care gândeşte singur, fără tiparele de gândire deja impuse: ăia sunt aşa de puţini că sunt excepţii. Care excepţii sunt ridiculizate de alţii şi pentru sistem nu reprezintă pericol.
Şcoala te învaţă  că ai nevoie de cineva care să îţi spună ce să faci, care să te înveţe ce să gândeşti, dar nu te învaţă cum să gândeşti, care să îţi prelucreze viziunea asupra realităţii, astfel încât să devii sclavul perfect. Cică dacă mergem la şcoală e un favor care ni se face , pe când de fapt dacă te duci la şcoală faci societăţii o favoare monumentală, îi dau ocazia să te modeleze după imaginea ei, amorţându-te şi omorându-te între timp. Dar tu te-ai născut cu libertatea de a învăţa, de a te schimba, de a evolua, de a-ţi crea viaţa, care este dreptul tău de om. În şcoală îţi vinzi  aceste drepturi foarte ieftin.
4) Se utilizează îndoctrinarea şi manipularea. Aia cu îndoctrinarea o ştim de la şcoală. O ştim şi pe aia cu manipularea "a-ţi minţit poporul cu televizorul". N-are rost să insist aici, că una e varianta oficială şi alta e realitatea, o simţim în fiecare zi.
Rezultatul este că sectantul nu mai poate concepe viitorul fără lider şi sistem. Sunt mulţi care nu pot concepe decât ceea ce au văzut deja: dictatură, comunism, capitalism. Oamenii nu pot vizualiza,  gândi o astfel de viaţă, decât sclavia în care ei trăiesc: sclavii care se cred liberi sunt sclavii perfecţi. Deci docilitate maximă.........            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu