07 aprilie 2011

E posibil oare ca realitatea să fie doar o iluzie?!

Există mii de modalităţi prin care oamenii pot produce o schimbare. Dacă dorim cu adevărat ca speranţele noastre de a construi o lume mai bună şi mai sigură să nu devină doar o iluzie, avem nevoie, mai mult ca niciodată, de implicarea fiecăruia dintre noi.
Vreau neapărat să mulţumesc acelor tineri care nu le este frică de a face lumea un loc mai bun. Sunt sigură că în fiinţa fiecăruia dintre noi este adânc înrădăcinată capacitatea de a lua ATITUDINE şi de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate, ceea ce va permite consolidarea valorilor noastre: solidaritatea şi coeziunea socială.
Îmi pare rău totuşi , că există şi oameni care nu mai ştiu să utilizeze oportunităţile care li se oferă pentru că şi-au stabilit un set de valori considerate imuabile. Diferenţa dintre teorie şi practică este mare şi acest lucru ar trebui să ne pună serios pe gânduri atunci când în joc este viaţa noastră. Problema apare însă atunci când societatea reuşeşte să inducă individul în eroare.
Aşadar actorii au fost acaparaţi de piesă, fără să realizeze asta şi acum au impresia unei LIBERTĂŢI totale de decizie, când de fapt replicile sunt construite artificial. Întreaga lume pare să joace o piesă de teatru şi sunt prea puţini cei care încearcă să spargă tiparele. Singurul fundament al fiinţei umane este egoismul, care pare astăzi să se dilueze sub aspectul numeroaselor doctrine care îl combat.
Trebuie să luptăm  dacă vrem să reuşim, trebuie să devenim activi, trebuie să acţionăm prin propriile noastre mijloace. Lumea există şi în absenţa noastră şi doar noi putem să încercăm să schimbăm asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu