18 septembrie 2013

Nu respect superficialitatea...

Multora le este greu sa ajungă oameni de valoare.  Mulți nu recunosc că devin superficiali, construind ziduri imense între ei și alții, și anume prin vorbe puțin gândite, lipsa de înțlegere, mulți știind ce vreai să spui înainte ca să te asculte.  E absurd faptul, însă mulți se înșeală pe ei însăși, încercând să se dea drept altcineva, ignorând ceea ce reprezintă cu adevărat.
Nu neg faptul că există persoane care duc un mod de viață profund, străduindu-se să învețe ceva, să schimbe ceva și ,de ce  nu, să se autoeduce.
Revenind la superficialitate,mulți acordă valoare vestimentației,  telefoanelor, mașinilor, caselor de lux .... În acest mod se construiește scara de valori în prezent. Trist, dar adevărat, am ajuns timpuri  în care practic nu ai cu-i să îi spui “Bună ziua! Ce faci?” că nu mai primești răspuns înapoi. Am ajuns să vedem lucrurile doar așa cum ni se arată,nu încercăm să mai cercetăm pentru a căuta sensuri și înțelesuri. Iar teama de  ” ce o să spună alții despre mine”  există în orice celulă a oamenilor, ceea ce îi face să devină doar simpli oameni de fațadă”, fără personalitate, în schimb înzestrați cu multă ipocrizie.
Dacă mă gândesc bine oamenii superficiali sunt o specie aparte, oameni frustrați, cu diverse complexe, scuipând venin încotro nimeresc, Mă rog au și ei un principiu în viață ”Hoțul neprins este negustor cinstit”.  Iar dacă sunt prinși o fac pe victima... Orice numai să nu scape de superficialitate...
Păcat că mulți dintre noi uită de sinceritate, doar apelând la ea am putea fi mai buni, mai onești și mai liberi. 

Am înțeles de curând că ceea de ce avem nevoie sunt oamenii carora li se observă sufletul în priviri astfel încât să te simți copleșit de această puritate.  Ceea ce ne lipsește este nimic altceva decât simplitatea, doar oamenii simplii reușesc să își păstreze nealterate valorile umane și sufletele frumoase. Însă după cum se pare această Simplitate chiar a devnit un Complex în zilele noastre...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu